Der er intet som en varm, blød badekåbe at tage kulden de kolde morgener eller aftener.

En badekåbe, slåbrok eller housecoat er typisk brugt efter badning. Flere stilarter af badekåber sælges til forbrugerne, kategoriseret af tekstilmateriale og stoftype.

Badekåber bruges som regel før du tager et brusebad for at dække kroppen eller efter at tage et brusebad til at tørre ud i vandet. Badekåber findes mest i bomuldsstof, hvilket gør det mere behageligt. Men nu er det blevet en mode og mere trendy stil med elegante udseende bliver populære. De kommer i flere forskellige stof som terry og mikro terry badekåber, mikrofiber, bomuld, eller bomuld og polyester kombinationer, polyesterstoffer, fleece, 100% bomuld, bambus. Da satin morgenkåber mangler den absorberende kvalitet, så det bruges blot til at dække kroppen og bruges som en sekundær beklædningsgenstand til at dække de sovende tøj.

Badekåber er generelt lavet eller fire forskellige stoffer. Bomuld: Bomuld er en naturlig fiber og er den mest almindeligt anvendte fiber på stranden og ved swimmingpoolen, eller efter et brusebad.

Mikrofiber: Microfiber er en yderst fine syntetisk fiber, typisk lavet af cellulose eller polyester, der kan være vævet ind i tekstiler til at efterligne naturlige fibre. Moderne mikrofibre er udviklet til at maksimere ånde evne og vand absorption og kan være tyndere end bredden af menneskehår.

Der er sorter af flip nemlig badekåber samt.

Sjalskrave: Såkaldte fordi kraven lukkes om nakken ligesom et sjal.

Hætteklædte: En hætte er syet ind i halsen, som kan bæres over hovedet for at holde den varm og hjælp tør vådt hår.

stilen opfylder forskellige formål og krav til, men et valg af morgenkåbe bør være af blødt materiale til absorption af vand og føles glat til huden. Det bør ikke være klæbende og personen skal føle godt tilpas. Kig altid efter stil, stof og farver af kåber,  men selve stilen opfylder også forskellige formål og krav til den brug som fx. brusebad, spa badekåber, hætteklædte badekåbe.

Klik her for mere information om de mange forskellige kåber.