Kort historie om morgenkåben

Mandens morgenkåbe kan nemt dateres tilbage til det 17. århundrede. Disse dragter er kun bæres inde og kaldes kaldes indisk eller persisk dressin gown på grund af deres østlige oprindelse og orientalsk snit, ligner en kimono . Først blev de lavet af bomuld og senere jacquard silke - også kendt som brokade - , fløjl eller damask . Ligesom i dag, har mange morgenkåber ikke har knapper og blev i stedet bæres med et bindebånd . Alternativt havde disse morgenkåber knap lukninger , som kan findes på smokingjakker i dag.

I det 19. århundrede , viste morgenkåben at være særlig velegnet til den herre for hans morgentoilette samt om aftenen. Omkring år 1860 har morgenkåben udviklet sig til sin nuværende form, skåret med en bred rullende sjalskrave , som nåede næsten til taljen og et bindebånd.

I begyndelsen af det tyvende århundrede var centralvarme stadig en ualmindelig luksus og dermed var de fleste klæder primært funktionelle og nødvendige for at holde varmen, mens man var hjemme . Ikke overraskende blev lange Klæder lavet af tykkere uld og bomuld til tider quiltet - og oftest båret i solide farver og spektakulært mønstre. Kun overklassens gentleman ville bære de mere dekorative housecoats, såsom dem, der ses på den nyligt udgivet tv-drama Downton Abbey. Efter første verdenskrig , begyndte mode at blive mere markant, selv for den gennemsnitlige mand. Denne tendens fortsatte , og i midten af tyverne, var den modebevidste mand næsten lige så tankevækkende i at vælge sin morgenkåbe, som i valget hans overfrakke.

Undertiden blev morgenkåber tilbudt sammen med tøfler. Alle pæne housecoats blev omtalt som lounging gevandter, mens de i tungere bomuldsstoffer blev identificeret som en badekåbe .

I midten af 30'erne fik strand klæder ganske lidt popularitet, især. På det tidspunkt var knappet housecoats stadig normen. Men langsomt, men sikkert , tog slå-om stilen over, da det var meget let at justere robe til ens individuelle figur.

Også sjalskraver blev mere populær for housecoats, især når morgenkåben havde kontrast farver eller tone-i-tone farvet.


Klik her for mere information om de mange forskellige morgenkåber.