Artikel om seler til bukserFormålet med seler er at holde bukserne oppe.

I starten af 1800-tallet begyndte man at producere den moderne sele til bukser. Den gang var moden højtaljede bukser, faktisk så høje at man ikke kunne bruge bælter til at holde dem oppe. De første seler var lavet med læderstropper til knapper, og den udgave findes stadigvæk. I starten var de lavet af kraftig uld, men senere kom gummien og de blev elastiske.

De originale tegninger viser at selerne bliver samlet som i ryggen så de ligner et stort H. Dette blev senere erstattet med et X og senere igen som Y- eller V-seler.

I 1890'erne blev clipsen opfundet, så bukserne ikke længere skulle have syet knapper i.

Seler forsvandt i modebilledet i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, hvor lavere siddende bukser ikke længere gjorde dem nødvendige. Men selerne forsvandt ikke helt.

Under Anden verdenskrig, var det svært at skaffe gummi og man begyndt at lave stof seler af papir. Det siges faktisk at den britiske skuespiller Ralph Richardson, der kunne lide hans seler så meget, at når Verdenskrig brød ud, løb han ud og købte seks par i forventning af stof rationering. Firmaet Scanbelt, kunne som den eneste danske producent levere elastiske seler, da ejeren havde gemt stumperne som var for korte til en hel sele, kunne sætte et stykke stof den nederste del i Y'et, så de stadig var elastiske.

Seler var stort set fraværende fra folks garderobe i 1990'erne og begyndelsen af 2000'erne. De seneste år har der været en fascination af tidlige 20. århundrede kultur (tænk: Speakeasy-tema barer, overskæg, fedoras) blandt en vis udsnit af mennesker - som regel unge, som regel i de større byer - som bruger denne beklædningsgenstand.